Dobili priliku
0

Četiri Zmaja debitovala protiv Crne Gore i ostvarili san: Možemo još bolje

H. H.
Damir Sadiković (Foto: NS BiH)
Damir Sadiković (Foto: NS BiH)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je bez pogodaka protiv Crne Gore u prijateljskom meču odigranom na Grbavici, a u dresu Zmajeva debitovala su četiri nova igrača.

Adi Nalić je sinoć nakon utakmice izjavio da mu je žao što bh. tim nije ostvario pobjedu, a pored njega debitovali su Aleksandar Jovičić, Damir Sadiković i Jusuf Gazibegović.

"Bilo je malo i treme jer sam bio u početnoj postavi, ali kasnije sam se osjećao dobro. Ostvario mi se san da dobijem poziv te da upišem i prvi nastup. Zadovoljan sam minutažom, kao i igrom ali znam da se uvijek može i treba više dati. Šteta je što nije bilo golova i što nismo večeras pobijedili", kazao je Nalić.

Adi Nalić (Foto: NS BiH)
Adi Nalić (Foto: NS BiH)

Jovičić je odigrao čitav meč, a o susretu sa Crnom Gorom kaže:

"Bio je to poseban trenutak za mene i ponosan sam zbog debija za A tim. Što se igre tiče, moglo je i bolje. Nismo zadovoljni rezultatom, ali nadam se da će u narednom periodu biti bolje. Dobro smo ušli u utakmicu, ali smo kasnije griješili u predaji lopte, dok je protivnik dobro stajao na terenu. Iz naših grešaka oni su stvorili nekoliko prilika i na našu sreću Šehić je bio na visini zadatka. Imali smo i mi neke svoje prilike, ali treba nam još vremena da se uigramo", smatra Jovičić.

Aleksandar Jovičić (Foto: NS BiH)
Aleksandar Jovičić (Foto: NS BiH)

Sadiković je u igru ušao u 54. minuti i debitovao je na stadionu na kojem je igrao veći dio karijere.

"Za mene je ovaj debi poseban jer sam prvi nastup za nacionalni tim ostvario na stadionu gdje sam počeo svoju ozbiljniju karijeru i gdje sam proveo dosta vremena. Sigurno da ću se sjećati ovog trenutka čitav život. Što se mog nastupa tiče, mislim da je bilo korektno. Zaista sam imao želju i htijenje, ali žao mi je što generalno nismo pokazali više protiv Crne Gore. Protivnik je bio konkretniji, ali ne može se reći da su nas baš nadigrali. Imali smo i mi par situacija za gol, tako da je neriješeno vjerovatno i najrealniji rezultat", rekao je ovaj vezista.

Damir Sadiković (Foto: NS BiH)
Damir Sadiković (Foto: NS BiH)

Sretan zbog debija je i desni bek Strurma Jusuf Gazibegović:

"Neopisiv je osjećaj koji sam imao u trenutku kad sam ulazio u igru. Moj san se ispunio. Žao mi je što nismo ostvarili bolji rezultat, dopustili smo previše šansi protivniku. Nismo bili baš na nivou, ali prvi put smo zajedno u ovom sastavu pa je u neku ruku to moglo i da se očekuje. Bez obzira na to, smatram da imamo kvalitet i da protiv Danske možemo biti samo bolji. I ja mogu puno bolje, ali ponosan sam zbog debija i nadam se da ću imati još prilika da pokažem šta znam", kazao je Gazibegović.

Damir Sadiković (Foto: NS BiH)
Damir Sadiković (Foto: NS BiH)

Inače, naši reprezentativci su se već danas vratili pripremama za naredni susret koji će biti odigran protiv Danske 6. juna u Kopenhagenu.

Izabranici Ivayla Peteva su danas trenirali podijeljeni u dvije grupe. Igrači koji su juče bili u početnom sastavu protiv Crne Gore odradili su trening oporavka u teretani. Ostali reprezentativci su radili punim intenzitetom u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru.