Nogomet
4

Četiri sezone, četiri naslova u PSG-u: Zlatan Ibrahimović postigao 50 golova u sezoni

Piše: Edin Isanović
Nevjerovatnu sezonu odigrao je Zlatan Ibrahimović u PSG-u. U svim takmičenjima postigao je 50 golova za Svece iz Pariza.

U prvenstvu je napadač švedske reprezentacije 38 puta zatresao protivničku mrežu. Bio je ubjedljivo prvi topnik francuskog prvenstva. Sedam golova postigao je u nacionalnom kupu, dok je pet puta poentirao u Ligi prvaka. Fantastična statistika za nogometaša koji je rođen 3. oktobra 1981. godine.

Nedavno je Ibrahimović najavio odlazak iz Pariza riječima:

"Moja posljednja utakmica na Parku prinčeva. Došao sam kao kralj, odlazim kao legenda".

Okršaj protiv Olympique Marseillea u finalu Kupa Francuske bila je njegova posljednja utakmica u dresu PSG-a. Postigao je dva pogotka za kraj. Dakako, njegov boravak u Parizu ostat će upamćen po spektakularnim potezima na terenu. U dresu aktuelnih francuskih prvaka postigao je 154 pogodak u svim službenim takmičenjima u protekle četiri sezone.

U PSG je došao 2012. godine iz Milana. U četiri sezone osvojio četiri uzastopna naslova prvaka Francuske, postao najbolji strijelac u historiji Paris Saint-Germaina. Ipak, nije se uspio plasirati dalje od četvrtfinala elitnog evropskog klupskog takmičenja - Lige prvaka.

Još uvijek se ne zna gdje će nastaviti karijeru. Bez dvojbe, ponuda će biti mnogo. Kao nova destinacija najčešće se spominje Manchester United.