Trijumf engleskih klubova
0

Četiri najbolja u četvrtfinalu Lige prvaka

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dramatična pobjeda engleskog kluba Arsenal u srijedu navečer zaključila je trijumf engleskih fudbalskih klubova u utakmicama Lige prvaka, pišu u četvrtak britanski mediji.

Četiri najbolja engleska kluba, Manchester United, Chelsea, Liverpool i Arsenal osigurali su svoje nastupe u četvrtfinalu Lige prvaka i tako opet dokazali da je engleska Premier liga jedna od najjačih liga u Evropi i šire.

Klubovi Liverpool i Chelsea su utorak osigurali prolazak u četvrtfinale, a sinoć im se odličnim rezultatom pridružio i Manchester United koji je sa rezultatom 2-0 pobijedio italijanski Inter.

Na Old Trafordu sreli su se klubovi starih rivala Sir Alexa Fergusona i Josea Mourinha, a Nemanja Vidić je već u četvrtoj minuti osigurao vodstvo domaćih. Drugi zgoditak je postigao briljantni Cristiano Ronaldo.

'Ovo je bila jedna od dugih evropskih noći na terenu, u momentu ne znate da li gledate fudbalsku utakmicu ili put u samoubistvo. No, u drugom poluvremenu bilo je bolje, odbrana je proradila, a igra je počela ličiti na igru', priznao je Ferguson.

No, ono što je mnoge fanove engleskog fudbala držalo u neizvjesnosti bila je utakmica između Arsenala i Rome koja je završena izvođenjem jedanaesteraca zbog neriješenog rezultata.

Mada je hrvatski reprezentativac Eduardo Da Silva promašio prvi penal, Arsenal je susret završio s rezultatom 7-6 i tako osigurao prolazak u dalje natjecanje.

Arsene Wenger izjavio je da se 'Arsenal vraća na velika vrata', iako na utakmici 'nisu iskoristili prednosti domaćeg terena'.