Primera
0

Četiri gola Ronalda u 6-1 pobjedi Reala

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U drugoj utakmici osmog kola španske nogometne lige Real Madrid je na Santiago Bernabeuu deklasirao Racing iz Santandera 6-1 repriziravši dvoboj protiv Deportiva prije dvije sedmice

Sastav iz La Coruńe u pretprošlom su kolu Madriđani također pred svojom publikom nadigrali 6-1. Real je tako prvi put nakon 46 godina vezao uzastopne domaće pobjede zabivši najmanje šest golova u svakoj od njih.

Pridonio je tome ponovno čudesno efikasan Mourinhov napadački četverolist. Cristiano Ronaldo zabio je četiri gola, redom od 2-0 do 5-0, sve iz čistih zicera, ovaj put odlični Argentinac Angel Di Maria izravno je asistirao pri dvama golovima saigrača i izborio penal koji je Ronaldo zabio za 5-0, dok su Mesut Özil i Gonzalo Higuain upisali po pogodak i asistenciju.

Portugalac je tako zabio i svoj osmi (!) pogodak u tri posljednje prvenstvene utakmice. Zabio je dva Malagi prošlog vikenda na gostovanju (4-1), kao i dva u spomenutoj Realovoj golijadi protiv Deportiva. Ukupno je u Primeri na devet golova iz osam nastupa.

Njegova je golgeterska forma posebno impozantna ovog oktobra. U dvjema utakmicama za reprezentaciju zabio je dva gola, a također je bio precizan protiv Milana u utorak u Ligi prvaka. Ukupno u šest oktobarskih dvoboja zabio je nevjerovatnih 11 golova.

Higuain je upisao svoj peti, a Özil drugi pogodak ove sezone u Primeri.

U 63. minuti utakmice Nijemca je Portugalac Jose Mourinho izvadio iz igre te u teren posalo 19-godišnjeg Sergija Canalesa, igrača koji je ovog ljeta stigao u Madrid baš iz Racinga.

Angel di Maria napustio je igru u 89. minuti žalivši se na blažu povredu.

Real se ovom pobjedom ponovno vratio na prvo mjesto tabele, nakon što ga je kratko, ranijom pobjedom na gostovanju kod Zaragoze, okupirala Barcelona.

Primera, 8. kolo:

Zaragoza - Barcelona 0-2 (Messi 42, 66) Real Madrid - Racing Santander 6-1 (Higuain 10, Ronaldo 15, 26, 47, 55-11m, Özil 63 / Diop  73) Valencia - Mallorca (22.00)

Redoslijed: 1. Real Madrid 20, 2. Barcelona 19, 3. Villarreal 16, 4. Valencia 16...