Serie A
13

Četiri gola fantastičnog Immobilea u pobjedi Lazija, Napoli siguran protiv Verone

Piše: N. K.
SPAL - Lazio (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Napolija pobijedili su na stadionu San Paolo u Napulju u okviru 20. kola Serije A ekipu Verone rezultatom 2:0.

Napolitanci su u prvom poluvremenu imali apsolutnu dominaciju i prosto je nevjerovatno šta su sve uspjeli promašiti. Odbrana Verone na čelu sa sjajnim golmanom Nicolasom otklonila je sve prijetnje pa se na odmor otišlo s početnim rezultatom.

Ipak, u 66. minuti Napoli je došao u zasluženo vodstvo kada je Koulibaly pogodio na asistenciju Mertensa. Konačnih 2:0 postavio je Callejon u 78. minuti iskoristivši dodavanje Insignea.

Lazio je rezultatom 5:2 uvjerljivo slavio na gostovanju u Ferrari protiv SPAL-a.

Alberto je doveo Rimljane u vodstvo već u petoj minuti, a gotovo u sljedećem napadu Antenucci je poravnao golom iz penala. Tada na scenu stupa fantastični Immobile. Prvo je u 19. minuti na asistenciju Alberta ponovo doveo Lazio u vodstvo, a potom ga i uvećao iskoristivši dodavanje Milinković-Savića.

Sjajni Antenucci je pet minuta kasnije opet smanjio rezultat, a četiri minute prije odlaska na odmor sjajni Immobile na asistenciju Baste postiže svoj treći gol. Međutim, tu se fenomenalni italijanski napadač nije zaustavio i u 51. minuti je iskoristio dodavanje Radua za svoj četvrti gol i konačnih 2:5. Bh. veznjak Senad Lulić je igrao posljednjih 14 minuta u pobjedničkoj ekipi.

Rezultati:

Milan - Crotone 1:0 Benevento - Sampdoria 3:2 Genoa - Sassuolo 1:0 Napoli - Verona 2:0 SPAL - Lazio 2:5

Tabela: