Transferi
2

Četiri Cityjeva pojačanja u petak: Maicon, Garcia, Sinclair i Nastasić

Totalsport
Aktuelni engleski nogometni prvak Manchester City je u petak, posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka, u svlačionicu doveo četvoricu novih igrača za koje je platio više od 35 miliona funti.

City je prvo objavio dolazak engleskog 23-godišnjeg krilnog nogometaša Scotta Sinclaira iz Swansea Cityja. Poznato je tek da je dobio broj 11, vjeruje se da je City platio odštetu od šest miliona funti, ali se na zna duljina ugovora za njega. Nakon toga je obznanjen i dolazak brazilskog desnog beka Maicona iz Intera, koji je s klubom iz Milana imao još samo jednu godinu ugovora. Spekuliše se da je City za njegove usluge odvojio tri miliona funti. Cityjev menadžer Roberto Mancini doveo je Maicona u Inter iz Monaca 2006. godine dok je vodio taj klub.

Novi igrač engleskog prvaka je i 19-godišnji srpski defanzivac Matija Nastasić, koji je stigao iz Fiorentine. U obrnutom pravcu otišao je dvije godine stariji crnogorski defanzivac Stefan Savić. Izvještaji govore da je City za Nastasića platio 12 miliona funti.

Mancini se niti tu nije zaustavio, već je u zadnjim minutama prijelaznog roka njegov klub doveo i španskog 25-godišnjeg defenzivnog veznjaka Javia Garciju iz Benfice, koji je prije toga igrao za Real Madrid i Osasunu. Vjeruje se da je City za njega platio 16 miliona funti.

Dakako, svi navedeni iznosi odšteta su neslužbeni i variraju od izvještaja do izvještaja.