Bivša djevojka otkrila
55

Češki igrač koji je priznao da je gej ima sina kojem ne plaća alimentaciju

H. H.
Jankto je za reprezentaciju Češke odigrao 45 utakmica (Foto: EPA-EFE)
Jankto je za reprezentaciju Češke odigrao 45 utakmica (Foto: EPA-EFE)
Čeh Jakub Jankto, nogometaš Getafea koji je trenutno na pozajmici u Sparti iz Praga, priznao je jučer da je gej i šokirao je sportsku javnost, a tim povodom oglasila se i njegova bivša djevojka s kojom ima dijete.
Jankto ima trogodišnjeg sina Davida iz veze s Marketom Otomanskom, a svoju vezu su okončali prije dvije godine. Njegova bivša djevojka tvrdi da Jankto ne plaća redovno alimentaciju te da je platio samo jednu ratu.

"Poslao je svom sinu samo 600 eura u proteklih pet mjeseci, i to samo zato što ima sudski nalog. To je tužno i svi moji prijatelji se čude. Tražim izlaz iz ove neugodne situacije. Klub samohranih majki mi je puno pomogao prošli mjesec", rekla je Otomanska, koja se osvrnula na njegovo priznanje.

"Radije ne bih komentarisala njegovo priznanje, zbog našeg sina koji će morati odrastati s tom situacijom. To je samo Jakubova priča, njegova ispovijest. Ponosna sam što je našao snage i javno istupio. Kad mi je sve priznao, dao mi je i dosta slobode. Sada je bitno da je njemu ugodno i da je sretan", kazala je Janktova bivša djevoka.

Jankto je tokom karijere nastupao za Udinese, Ascoli, Sampdoriju, Getafe i Spartu, a za reprezentaciju Češke je odigrao 45 utakmica i postigao je jedan gol.