Meč osmine finala
340

Češka napravila veliko iznenađenje i izbacila Nizozemsku s Eura

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Češke plasirali su se četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon što su danas na Puškaš Areni u Budimpešti iznenađujuće pobijedili favorizovanu selekciju Nizozemske rezultatom 2:0. Za mjesto u polufinalu borit će se protiv Danske.
Nizozemci su bolje otvorili utakmicu i već u osmoj minuti su mogli do vodstva, ali je De Ligt loše šutirao glavom iz odlične pozicije. Igralo se potom uglavnom na sredini terena, a uoči odlaska na odmor viđene su dvije sjajne prilike.

Prvo je Barak bio izblokiran u posljednji tren nakon što se našao u dobroj situaciji pred golom Nizozemske, a na drugoj strani neprecizan je bio Van Aanholt pa je prvo poluvrijeme okončano bez pogodaka.

Ključni trenuci utakmice dogodili su se u 52. i 53. minuti. Prvo je Malen propustio pravi zicer za Nizozemsku, nakon što u situaciji jedan na jedan nije uspio predriblati odličnog golmana Vaclika. Već narednog minuta crveni karton za Nizozemsku.

De Ligt je igrao namjerno rukom kao posljednji igrač u svojoj ekipi, a sudija Karasev je nakon gledanja VAR-a isključio nizozemskog štopera.

Krenula je Češka odmah žestoko. Pola sata prije kraja meča tražili su penal nakon što je Dumfries igrao rukom, ali im nije prošlo, a Kaderbek je pet minuta kasnije propustio odličnu šansu jer je bio izblokiran u posljednji tren.

Ipak, nagrada za dobru igru Češke stigla je tri minute kasnije. Kalas je ispratio slobodan udarac i glavom prebacio loptu do Holesa koji ju je pospremio u mrežu za vodstvo Češke. Deset minuta prije kraja meča sve je bilo riješeno nakon što je Schick postigao drugi gol za Češku za konačnu pobjedu 2:0.

Češka će u četvrtfinalu Eura igrati protiv Danske, a ovaj duel je na rasporedu u subotu.

Rezultat i strijelci:

Nizozemska - Češka 0:2 (Holes 68', Schick 80')