Ostaje u Londonu
3

Cesar Azpilicueta produžio ugovor s Chelseajem do 2022. godine

Klix.ba
Foto: Twitter/Chelsea
Foto: Twitter/Chelsea
Španski nogometaš Cesar Azpilicueta potpisao je novi ugovor s londonskim Chelseajem i produžio je vjernost ovom klubu do 2022. godine.

Ovaj španski nogometaš u redove Plavaca stigao je 2012. godine iz Marseillea, a ubrzo je postao neizostavni član prve postave i čak je zaslužio kapitensku traku.

Azpilicueta je tokom ranijih prijelaznih perioda spominjan kao moguće pojačanje Barcelone kojim bi katalonski klub riješio pitanje desnog beka, ali od te priče nikada nije bilo ništa konkretno i s obzirom na to Chelsea je ponudio novi ugovor ovom nogometašu.

Špancu nedostaju dvije utakmice kako bi došao do cifre od 300 odigranih utakmica za londonski klub, a u dosadašnjih 298 postigao je osam pogodaka i imao je 36 asistencija.

Azpilicueta je s Chelseajem osvojio dvije titule prvaka Engleske, a osvojio je po jedan FA kup, Liga kup i Evropsku ligu.

Ovaj defanzivac karijeru je počeo u Osasuni za koju je debitovao 2007. godine, a 2010. godine napustio je Španiju i otišao je u Marseille. Za reprezentaciju Španije debitovao je 2013. godnie, a odigrao je 25 utakmica za nacionalni tim.