Traže novog golmana
109

Celtic želi dovesti Asmira Begovića u transferu vrijednom 14 miliona eura

K. H.
Asmir Begović (Foto: F. K./Klix.ba)
Asmir Begović (Foto: F. K./Klix.ba)
Ekipa Celtica u narednim danima pokušat će u svoje redove dovesti reprezentativca BiH Asmira Begovića koji će gotovo sigurno napustiti Bournemouth.

Škotsko izdanje Daily Stara otkriva da Celtic želi dovesti bh. golmana u svoje redove, iako je on nedavno istakao da je spreman na borbu za prvog golmana Bournemoutha.

Ipak, engleski mediji ranije su pisali da menadžer Trešnjica Eddie Howe u klub želi dovesti novog golmana koji će sljedeće sezone imati status prvog golmana, a to bi značilo i odlazak Begovića iz kluba. Kao jedan od glavnih kandidata da obuče dres ovog kluba je golman Stokea Jack Butland.

Celtic je spreman platiti obeštećenje u iznosu od 14 miliona eura za Begovića, a pored škotskog prvaka koji će protiv FK Sarajevo igrati u Ligi prvaka, interesovanje za bh. golmana pokazali su Watford, Stoke, Fenerbahče i Olympiacos.
Begović je prethodnih 14 godina branio u engleskog Premiershipu, ali je bez obzira na to istakao da je spreman na promjenu i da ne bi imao ništa protiv odlaska u neku drugu državu.