Škotski kup
0

VIDEO / Celtic savladao Rangerse, Papac dobio potres mozga?

Totalsport
Saša Papac, lijevi bočni branič Glasgow Rangersa teško je stradao u sinoćnjem porazu svog tima od 1-0 na Celtic Parku, u okviru ponovljenog dvoboja osmine finala Škotskog kupa.

Celtic je nanio novi poraz Rangersima, drugi u deset dana, a sudija utakmice Calum Murray isključio je zbog parnih žutih kartona čak trojicu nogometaša Rangersa.

Stevenu Whittakeru i Madjidu Bougherri pokazao je crvene kartone u toku meča, a El-Hadjiju Dioufu, koji je prvi karton dobio u prvom poluvremenu pri pokušaju fizičkog obračuna s trenerom domaćih Neilom Lennonom, po konačnom zvižduku, i to stoga što je krenuo prema njemu preagresivno protestvovati.

Papac je povrijeđen u 48. minuti. S gol je crte 31-godišnji branič, nakon što je golman gostiju McGregor već bio savladan gromovitim udarcem Marka Wilsona, odbranio siguran pogodak podmetnuvši glavu. Njegova požrtvovanost, međutim, nije mu se isplatila. Wilson je poentirao iz drugog pokušaja, dok je Papac ostao nepomično ležati.

Nakon ulaska ljekarske ekipe gostiju u teren, branič je iznesen s terena na nosilima uz Schanzov ovratnik oko vrata.

"Povrijedio je glavu. Ranije tokom sezone pretrpio je potres mozga i stoga s njim moramo biti jako oprezni. Koliko je ozbiljno, tek ćemo otkriti."

Uoči utakmice zbog upale krajnika Walteru Smithu otpao je još jedan napadač, Kyle Lafferty. Od ranije su mu izvan stroja Steven Naismith, Lee McCulloch, Vladimir Weiss, Kirk Broadfoot i Jamie Ness.

Škotski nogometni kup, osmina finala:

Celtic – Rangers 1-0 (Wilson 48)