Prijete mu godine zatvora
74

Čelnik španskog nogometa prodaje vilu vrijednu 1,4 miliona eura kako bi izbjegao zatvor

D. P.
Rubiales bi zbog svojih poteza mogao u zatvor (Foto: Twitter)
Rubiales bi zbog svojih poteza mogao u zatvor (Foto: Twitter)
Dojučerašnji predsjednik Nogometnog saveza Španije Luis Rubiales primoran je prodati svoju 1,4 miliona eura vrijednu vilu kako bi se uključio u pravnu borbu.

Rubiales je bio akter najvećeg skandala, pošto je poljubio nogometašicu Jennifer Hermoso nakon osvajanja Svjetskog prvenstva. Čelnik španskog nogometa poljubio je nogometašicu u usta tokom slavlja, a ona ga je kasnije optužila za seksualno zlostavljanje i prisilu.

UEFA ga je odmah suspendovala, a Rubiales je tokom intervjua s Piersom Morganom pred TV kamerama podnio ostavku na mjesto predsjednika Nogometnog saveza Španije i člana Izvršnog odbora UEFA-e. Poručio je da je poljubac bila pogreška, ali da nije bilo nikakve štete, seksualnog sadržaja, niti agresivnosti.

Sada je primoran na radikalan rez. Kako prenose britanski mediji, Rubiales će prodati svoju 1,4 miliona eura vrijednu vilu u centru Madrida, a sve kako bi se uključio u pravnu borbu.

Španska La Vuanguardia otkriva da je Rubiales luksuznu vilu kupio prošle godine za 1,25 miliona eura, ali da je nakon toga uložio veliki novac kako bi je renovirao. Sada je primoran prodati kako bi finansirao pravnu bitku te je njegova kuća stavljena na tržište.

Nekretnina s dvije spavaće sobe ima bazen, a nalazi se u samom centru Madrida. Prema zakonu o seksualnom pristanku donesenom prošle godine, zbog ovog poljupca mogao bi se suočiti s velikom novčanom kaznom, ali i zatvorskom kaznom od jedne do četiri godine ukoliko bude proglašen krivim.