Vječiti derbi
12

Čelnici MUP-a KS održali sastanak sa predstavnicima NSBiH, Sarajeva i Željezničara

Klix.ba
(Foto: MUP KS)
Uoči sutrašnje derbi utakmice Sarajevo - Željezničar koja će u okviru 9. kola Lige za prvaka sa početkom u 17 sati biti odigrana na stadionu "Asim Ferhatović Hase", danas su nadležni predstavnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo održali sastanak sa predstavnicima NSBiH, predstavnicima oba kluba i zaštitarske agencije.

Sastanak Štaba za osiguranje ovog sportskog događaja je dogovoren i održan sa ciljem preciziranja obaveza nadležnih za osiguranje utakmice u svim njenim segmentima.

Tako su predstavnici klubova i NSBiH upoznati sa mjerama koje Uprava policije poduzima u cilju što kvalitetnijeg osiguranja ovog značajnog sportskog događaja, ali i mjerama koje je neophodno da poduzmu zaštitarska agencija i uprave klubova u okviru svojih nadležnosti, kako bi utakmica protekla u najboljem redu i bez narušavanja javnog reda i mira.

Istovremeno, nadležni iz Uprave policije su naglasili da nikakva ponašanja koja imaju obilježja prekršaja ili krivičnog djela neće biti tolerirana.

MUP KS je iskoristio priliku da pozove građane, a posebno navijače Sarajeva i Željezničara da svojim ponašanjem daju doprinos kako bi ova značajna sportska manifestacija protekla u sportskoj fer atmosferi.