Pred rimski derbi
5

Čelnici Lazija nezadovoljni Krstajićem: Kolarov dobio slobodno, Milinković-Savić nije

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Čelnici Lazija izrazili su nezadovoljstvo ponašanjem novog selektora reprezentacije Srbije Mladena Krstajića jer nije dozvolio Sergeju Milinković-Saviću da se vrati u klub s azijske turneje na kojoj se Srbijanci trenutno nalaze.

Podsjećamo, Milinković-Savić igrao je za Srbiju u prijateljskom meču protiv Kine u kojem su upisali pobjedu rezultatom 2:0, a njega poslije reprezentativnih obaveza očekuje veliki rimski derbi između Rome i Lazija.

Zbog toga su čelnici nebesko-plavih zatražili ranije vraćanje ovog igrača u Rim, ali su dobili odgovor da je njihov igrač u planu i za drugu prijateljsku utakmicu.

Ono što je najviše naljutilo čelnike Lazija jeste činjenica da je Aleksandar Kolarov dobio dozvolu da se vrati u Rim, a pored njega Krstajić je oslobodio i Dušana Tadića, Duška Tošića i Filipa Kostića koji također neće igrati protiv Južne Koreje u sljedećem meču.

Gradski derbi između Rome i Lazija igra se u subotu s početkom u 18:00 sati, a prema trenutnoj situaciji, Milinković-Savić će se u Rim vratiti u četvrtak, što je 48 sati prije veom bitnog meča i pitanje je da li će se dovoljno odmoriti za susret protiv Vučice.