U trenerovoj kući
6

Čelnici Barcelone održali hitan sastanak sa Setienom, Katalonci večeras na velikom ispitu

F. Z.
Quiqe Setien (Foto: EPA-EFE)
Quiqe Setien (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu održao je hitan razgovor s trenerom katalonske ekipe Quiqueom Setienom nakon remija sa Celtom iz Viga, javili su katalonski mediji.

Prema izvještaju katalonske radiostanice RAC1 Bertomeu je sa Setienom razgovarao u trenerovoj kući u ponedjeljak, a sastanku su prisustvovali i sportski direktor Eric Abidal, direktor prvog tima Javier Bordas i izvršni direktor - Oscar Grau.

RAC1 tvrdi kako je Bertomeu odlučio pružiti podršku Setienu, ali je vjerovatno želio znati i više o napetom odnosu između stručnog štaba i nogometaša Barcelone. Tokom pauze za osvježenje u duelu sa Celtom u Vigu (2:2) vidjelo se kako Lionela Messija baš i ne zanimaju mnogo instrukcije pomoćnog trenera Edera Sarabije, a slične reakcije imali su i Ivan Rakitić i Luis Suarez.

Navodno je došlo do sukoba i u svlačionici nakon utakmice, a Suarez je zbog loših rezultata, čini se, uperio prst prema stručnom štabu.

"Morat ćete pitati trenere zašto je igra loša na gostujućem terenu", rekao je Suarez.

Prema izvještaju radiostanice Cadena SER nogometaši Barcelone nisu zadovoljni trenerskim metodama Setienovog pomoćnika Sarabije. Trener Barcelone govorio je uoči večerašnjeg duela s Atletico Madridom o odnosu Messija i Sarabije.

"Realnost je da uvijek postoje kontroverze, kao i u životu i normalno je da postoje razlike. Ali, ovo je nešto što se uvijek dešavalo. Ni ja nisam bio jednostavan igrač... Mislim da je to nešto prirodno. Postoji dobra komunikacija. Ne pridajem tome veliku pažnju", rekao je Setien.

Setien i njegov stručni štab nemaju mnogo izbora, Katalonci večeras u 22:00 sati dočekuju Atletico Madrid i samo pobjeda dolazi u obzir.