Posjeta Zenici
74

Čelikov investitor osigurao besplatne karte za sve posjetioce utakmice protiv GOŠK-a

Piše: E. M.
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
Turski investitor Nogometnog kluba Čelik Aydin Olgun danas je boravio u službenoj posjeti Bilinom Polju zajedno s predsjednikom Boluspora Necibom Crikcijem i gradonačelnikom Bolua Alladdinom Yilmazom.

Yilmaz je Zenicu posjetio nakon Tešnja gdje je otvorena učionica za učenje turskog jezika. Tokom današnje posjete Bilinom Polju, gdje se sastao s Olgunom i gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem, kazao je kako mu je drago što je Olgun odlučio investirati u zeničkog premijerligaša te da Zenica ima dobrog gradonačelnika koji je dao značajnu podršku Čeliku.

Predsjednik turskog drugopremijerligaša Boluspora Necib Crikci je poželio sreću Čeliku u narednoj utakmici s GOŠK-om te je iskazao nadu za saradnju ova dva kluba u budućnosti.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Kasumović je dodao kako Čelik ove sezone mora izboriti opstanak kako bi se naredne sezone, uz novi tim, borio za Evropu.

Olgun je na kraju obraćanja poručio kako će ulaz na utakmicu s GOŠK-om koja se igra u subotu u 17 sati biti besplatan za sve posjetioce Bilinog Polja te da je veoma važno da publika bude 12. igrač zeničkog premijerligaša u utakmici 2. kola Lige za opstanak.