Završena saga
46

Čelik žestoko kaznio nogometaša koji je bez dozvole trenirao sa Željezničarom

E. B.
Eldar Sivac (Foto: Nk Čelik)
Eldar Sivac (Foto: Nk Čelik)
Nogometni klub Čelik se danas oglasio povodom višesedmične sage oko nogometaša Eldara Sivca koji je odlučio bez dozvole kluba otići na probu u Željezničar.

Dvadesetčeterogodišnji bek je otišao na probu u Željezničar tokom zimskih priprema, a na kraju se vratio u Čelik i danas se izvinio navijačima zbog svog ponašanja.

"Prilikom prvog kontakta odmah sam obavijestio klub da su bili upoznati sa tim, a prilikom pregovora i razgovora između klubova došlo je do nesporazuma gdje sam smatrao da će naći zajednički jezik i samim time svojevoljno otišao na trening i time napravio grešku. Moje neiskustvo i želja za napredovanjem dovela je do toga. Znam da nisam imao loše namjere i nisam želio ukaljati lični niti klupski ugled. Ovim putem se izvinjavam navijačima i nadam se da ću opravdati povjerenje u nastavku sezone", poručio je Sivac putem zvanične klupske Facebook stranice.

Nakon Sivca, i NK Čelik se oglasio i to kroz zvanično saopćenje na klupskoj stranici.

Kako su istakli, klub je postigao dogovor s igračem oko daljnjeg nastupanja za klub i to po sljedećim uslovima:

  • novčana kazna u iznosu od gotovo dvije mjesečne plate,

  • suspenzija u odigravanju pripremnih utakmica do postizanja konačnog dogovora,

  • javno izvinjenje od strane igrača,

  • smanjenje novčane naknade na trećinu dosadašnjih primanja koje će igrač primati do kraja ugovora (ljeto, 2024.).

"Navedene sankcije koje je igrač prihvatio u klubu smatramo primjerenim za postupak kojeg je napravljen, te vjerujemo da su dovoljno jaka poruka svim budućim generacijama igrača da je klub iznad svakog pojedinca i da će se kršenje discipline i narušavanje ugleda kluba oštro kažnjavati. Današnjim javnim izvinjenjem od strane igrača i ovim saopćenjem želimo zaključiti ovu priču i u budućnosti se ne osvrtati na nju, nego se okrenuti novim izazovima usmjerenim finansijskim, organizacijskim i sportskim uspjesima NK Čelik", poručili su iz zeničkog kluba.