Dostavili prijedlog
208

Čelik želi graditi trening kamp, od Grada Zenice traže dodjelu lokacije

N. K.
Idejno rješenje trening centra (Foto: NK Čelik)
Idejno rješenje trening centra (Foto: NK Čelik)
Nogometni klub Čelik danas je Gradu Zenici dostavio prijedlog za lokaciju trening kampa kojeg žele graditi na Plandilu.

"Shodno započetim aktivnostima na izradi novog Urbanističkog plana grada Zenice, svi građani i organizacije pozvani su da do kraja ove godine dostave svoje ideje i prijedloge za namjenu određenih prostora u gradu. U tom smislu, menadžment nogometnog kluba Čelik Zenica danas je Gradu Zenici - Službi za urbanizam dostavio Prijedlog za lokaciju trening kampa NK Čelik na lokaciji Plandilo u Zenici", poručili su iz zeničkog kluba.

Čelik od gradske uprave traži održavanje sastanka kako bi se ova lokacija dodijelila nogometnom klubu.

Foto: NK Čelik
Foto: NK Čelik

"Nakon što lokacija bude dodijeljena našem klubu, pristupit ćemo izradi troškovnika, a rukovodstvo kluba već zna na kojim adresama može tražiti partnere za ovaj projekat. Idejni arhitektonsko-urbanistički projekat, kao donaciju uradila je firma Aksa iz Zenice. Realizacija projekta je planirana u fazama. Ovim putem upućujemo iskrenu zahvalnost Aksi d.o.o. Zenica na nesebičnoj podršci i zalaganju za dobrobit našeg kluba", istakli su iz Čelika.

Podsjetimo, Čelik je prošlog ljeta zbog finansijskih problema ispao u najniži rang bh. nogometa te s novom upravom želi napraviti iskorak i vratiti se na puteve stare slave.