Lijepa gesta
185

Čelik uz sjajnu poruku poželio dobrodošlicu Sarajevu na Bilino polje

N. K.
Stadion Bilino Polje (Foto: NK Čelik)
Stadion Bilino Polje (Foto: NK Čelik)
Nogometaši Sarajeva će sutra igrati zaostalu utakmicu prvog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Tuzla Cityja, a svoje rivale dočekat će na stadionu Bilino polje u Zenici.
Naime, stadion "Asim Ferhatović Hase" nije u funkciji zbog rekonstrukcije terena koja je danas počela pa je tim s Koševa našao alternativu u zeničkom stadionu.

Tim povodom oglasio se i Nogometni klub Čelik koji je poželio Sarajevu dobrodošlicu u mnogo sportskih uspjeha.

"Javnost je upoznata da će u narednom periodu zbog renoviranja i postavljanja novog travnjaka na stadionu 'Asim Ferhatović Hase' FK Sarajevo odigravati svoje domaće utakmice na stadionu Bilino polje u Zenici. NK Čelik Zenica je ponosan što svoje utakmice igra na stadionu Bilino polje te što zbog kvalitete stadiona ima priliku 'ugostiti' ostale klubove da igraju svoje utakmice na našem stadionu, bilo to zbog renoviranja svojih stadiona ili odigravanja evropskih utakmica većeg nivoa", poručili su iz zeničkog kluba te dodali:

"Kako će FK Sarajevo već u srijedu igrati svoju prvu utakmicu kao domaćin na stadionu Bilino polje, Uprava i menadžment NK Čelik Zenica im želi puno sportskih uspjeha te želimo da se osjećaju, i na stadionu, i u gradu Zenici, kao kod kuće."

Podsjetimo, utakmica između Sarajeva i Tuzla Cityja na rasporedu je sutra od 20:00 sati.