Premijer liga BiH
10

Čelik uz mnogo problema dočekuje Zrinjski, Borac gostuje na Pecari

N. K.
Dvadeseto kolo Premijer lige BiH bit će kompletirano s današnje tri utakmice, a najzanimljive bi trebalo biti u Zenici gdje se sastaju Čelik i Zrinjski.

Crveno-crni su jesenji dio prvenstva okončali na pretposljednjem mjestu i na proljeće im slijedi grčevita borba za opstanak. Kraj prošle godine obilježili su s uzastopna tri poraza te im je danas imperativ dobar rezultat kako bi na pozitivan način krenuli u 2020. godinu.

Zeničani imaju dosta problema s registracijom igrača i to će dosta utjecati na današnji sastav. Vjerovatno Čelik neće moći računati na pet igrača, što je svakako veliki nedostatak.

S druge strane, Zrinjski je na petoj poziciji, ali s realnim šansama čak da se uključi i u borbu za titulu ukoliko danas osvoji sva tri boda na stadionu Bilino Polje.

Prije pet mjeseci Plemići su u Mostaru ostvarili sigurnu pobjedu protiv Čelika rezultatom 3:0, a na posljednja tri međusobna duela Zeničani nisu osvojili ni bod, niti su postigli pogodak.

Borac, još jedan kandidat za titulu, danas će gostovati Širokom Brijegu. Banjalučani su neporaženi u Premijer ligi BiH još od septembra prošle godine i želja kluba je da taj odličan niz nastavi i u Hercegovini.

Široki još uvijek može uz seriju dobrih rezultata zaigrati u evropskim takmičenjima pa ni njima motiva sigurno neće nedostajati.

Svojevrsni derbi začelja igrat će Sloboda i Mladost. Bit će to duel u kojem su bodovi dvostruko važni jer će poraženi tim sigurno biti dobro uzdrman uoči nastavka sezone.

Mečevi u Zenici i Tuzli igraju se od 14:30 sati, dok Široki i Borac kreću svoj meč u 17:30 sati.

Tabela: