Optimizam u Zenici
6

Čelik u nastavku sezone dočekuje Zrinjski: Želimo početi s prikupljanjem bodova

E. M.
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Čelika će u nedjelju na Bilinom Polju dočekati ekipu Zrinjskog, a s puno optimizma, posebno nakon pripremne utakmice protiv Borca, Crno-crveni odlučno ulaze u prvi meč nastavka sezone.

Trener Čelika Umit Ozat na današnjoj konferenciji za novinare je kazao da ih očekuje teška utakmica, ali ne i nemoguća s obzirom da su postali dobra ekipa koja je jaka i na terenu i van terena.

"Jedni druge razumijemo. Postali smo sami svoji vlasnici i mislim da smo ekipa zajedništva. U svemu ovome najbitniji je rezultat na terenu, ako ne dođu rezultati ništa ne važi i zato trebamo podršku grada", izjavio je Ozat.

Dodao je kako u ovoj ligi nema razlika da bi mogao reći da je neki tim predobar, a neki preloš. Ističe kako dvije-tri utakmice u nizu po tri boda mogu napraviti veliku razliku na tabeli.

Umit Ozat (Foto: E. M./Klix.ba)
Umit Ozat (Foto: E. M./Klix.ba)

"Od vrha tabele do zadnjeg dijela tabele nema velike razlike. Zato vjerujem u svoju ekipu i u podršku ovog grada", dodao je Ozat.

Još uvijek nije poznato ko će istrčati na travnjak Bilinog Polja u crno-crvenom dresu, a Ozat je kazao kako imaju dosta iskusnih igrača te da će priliku tokom cijele sezone dobiti i dva-tri mlada igrača.

"Za mene nije važno ko je protivnik već šta će moji igrači uraditi. Ja igračima vjerujem. Ne igramo protiv Reala ili Barcelone...", zaključio je Ozat.

Golman Čelika Bojan Pavlović je u obraćanju medijima naglasio kako čim prije žele izaći iz neugodne situacije i početi s prikupljanjem bodova.

Bojan Pavlović (Foto: E. M./Klix.ba)
Bojan Pavlović (Foto: E. M./Klix.ba)

"Očekuje nas lagan zadatak u nedjelju jer mislim da smo se dobro pripremili. Borba za bodove treba da krene, imamo dosta novih, dobrih igrača, a što sezona bude odmicala i kvalitet igre će rasti. Želimo izaći iz ove neugodne situacije, početi sakupljati bodove i na miru sačekati kraj sezone", izjavio je Pavlović te dodao da je uvjeren u dobru igru.

Utakmica Čelika i Zrinjskog igra se u nedjelju s početkom u 14:30 sati na Bilinom Polju.