8. kolo BH Telecom Premijer lige
32

Čelik traži prekid crnog niza protiv Željezničara

Klix.ba
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U taboru Nogometnog kluba Čelik danas je održana konferencija za novinare povodom utakmice 8. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine u kojoj se sastaju Čelik i Željezničar.

Šef struke NK Čelik Vlado Jagodić na Bilinom Polju očekuje prekid crnog niza svog kluba te ističe da će utakmica sa Željezničarom biti veoma teška.

"Po svom dolasku u Čelik rekao sam da će igrači morati dati maksimum na terenu i to isto od njih očekujem i u utakmici protiv Željezničara, to je njihov posao, a ako protivnik pobijedi mi ćemo pružiti ruku i čestitati. Željezničar je najuspješnija ekipa u BH Telecom Premijer ligi i ima veoma dobru tradiciju koja se može prekinuti. Ovo će biti teška utakmica, a bilo bi mi draže da su u posljednjoj utakmici pobijedili...", izjavio je Vlado Jagodić.

Ekipa Željezničara, kao ni ekipa Čelika u prethodnom kolu, nije upisala nova tri boda, a Jagodić se nada da će njegovi izabranici prekinuti crni niz.

"Mi smo dugo vremena kao glavni imperativ utakmica stavljali to da moramo prekinuti gubitnički niz te da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima, međutim, nismo uspjeli. Naši gosti su također u krizi, nisu ostvarili tako dobre rezultate u posljednja dva kola, a to nas stavlja u opasniju situaciju. Pred nama je da vidimo ko će se izvaditi iz ove krize. Ne prijetim Željezničaru, prema toj ekipi imam veliki respekt, ali ja sam opet optimističan i nadam se da će Čelik uspjeti nastaviti dalje sa pobjedama, a u subotu će publika imati šta vidjeti", zaključio je Jagodić.

O trenutnom sastavu za utakmicu protiv Željezničara Jagodić još nije odlučio, a isti će biti poznat nakon odrađenih treninga.

Utakmica je na rasporedu u subotu, 29. septembra od 18:30 sati.