Sutra u 16:30
9

Čelik spremno dočekuje Vitez: Ovo nam je najbitnija utakmica u Ligi za opstanak

Piše: E. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nogometaši Čelika će u sklopu drugog kola Lige za opstanak na Bilinom Polju u srijedu ugostiti ekipu Viteza, a u zeničkom premijerligašu su svjesni važnosti sutrašnje utakmice.

Šef stručnog štaba NK Čelik Boris Pavić je istakao kako je u aktuelnoj situaciji Čeliku svaka pomoć dobrodošla te da u srijedu igraju jednu od krucijalnih utakmica.

"Vitez je stabilna, uravnotežena i odlično vođena ekipa. Imaju 13 pogodaka i najneefikasniji su, ali znaju šta hoće, igraju odličan kontranapad i zna se ko su im ključni igrači", kazao je Pavić te je pozvao i navijače da svojim prisustvom daju podršku igračima na terenu.

"Nadam se da svi možemo doći do pobjede i poticaja za nastavak prvenstva te Ligu za opstanak učiniti zanimljivijom", dodao je Pavić.

Na raspolaganju za sutrašnju utakmicu Pavić će imati sve igrače, a nakon popodnevnog treninga odlučit će kojih 11 će istrčati na teren. Istakao je da odgovornost za igru u utakmici prošlog kola i čitavu situaciju u klubu trebaju preuzeti svi, a ne samo pojedinci.

"Važno je sada da razmišljamo o utakmicama koje nam slijede", zaključio je Pavić.

Prvotimac Čelika Mahir Karić je istakao da ih sutra očekuje veoma teška utakmica te da će igrači, bez obzira na to ko bude igrao, dati svoj maksimum.

Utakmica Čelika i Viteza igra se u srijedu od 16:30 sati na Bilinom Polju u Zenici.