Nogomet
7

Čelik se ogradio od nacionalističkih ispada tokom utakmice protiv Drine

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
NK Čelik se ogradio od nacionalističkih ispada i uvreda koje su zvaničnici i nogometaši FK Drina doživjeli tokom utakmice u Zenici odigrane u subotu.

Nakon utakmice se FK Drina oglasio saopćenjem u kojem je izrazio ogorčenje zbog ispada i uvreda upućenim igračima na terenu, a koji su stigli iz VIP lože, gdje su bili smješteni zvaničnici NK Čelik i njihovi gosti. Iz zvorničkog kluba su naveli da su se čuli povici "J... vam Dodik majku" i "J... vam Arkan majku", kao i da se čulo psovanje "četničke majke".

Tim povodom se saopćenjem oglasio i NK Čelik, koji se ogradio od ovog incidenta.

"Povodom natpisa u medijima NK Čelik se ograđuje od svih ispada i vrijeđanja od strane publike upućenih gostujućojekipi FK Drina na prvenstvenoj utakmici odigranoj 8. augusta. NK Čelik je oduvijek u svojim redovima imao igrače svih nacionalnosti, a tako je i sad. U proteklim desetljećima postojanja su nogometaši, sportski radnici i rukovodioci dostojanstveno nosili dres i predstavljali klub te su utkali svoje znanje, vještine i moralne vrijednsoti stvorivši renome i tradiciju na koju smo ponosni. U tako bogatoj historiji našeg kluba uvijek smo imali sjajne odnose sa svim klubovima i poznato je da su gosti u Zenici imali odičan prijem. Kako i tada, opredjeljenja NK Čelik su ista i danas, to su historijske činjenice i temelji na kojima klub zasniva postojanje", saopćeno je iz NK Čelik.