Premijer liga BiH
1.1k

Čelik se ne šali: Nakon Željezničara na Bilinom Polju pao i Zrinjski

Piše: E. B.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Čelika su napravili još jedan podvig i na domaćem terenu je nakon aktuelnog viceprvaka pao i prvak.

Zeničani su u četvrtom kolu Premijer lige BiH savladali Zrinjski rezultatom 1:0 i na taj način pokazali da debakl (6:0) od Širokog Brijega nije ostavio traga na njima. Zanimljivo, istim rezultatom Čelik je pobijedio i Željezničar prije dva kola.

Čelik je prvi zaprijetio kada je u 4. minuti šutirao Bevab, ali je Soldo bio siguran. Potom je uslijedio mirniji dio igre, a nakon pola sata igre Okić je izašao sam na Soldu, zaobišao ga je, ali je jedan igrač gostiju izbacio loptu sa gol-linije.

U finišu prvog poluvremena Zrinjski je zaprijetio, ali je Bilbija šutirao pored gola sa dvadesetak metara.

U drugom poluvremenu aktuelni prvak je krenuo mnogo ozbiljnije ka golu domaće ekipe, ali su se Zeničani uspješno branili. Izdvojit ćemo prilike Čirjaka i Filipovića nakon sat vremena igre, ali se rezultat nije promijenio.

A onda je došla 72. minuta i veliko slavlje nekoliko hiljada domaćih navijača. Bevab je odlično ubacio loptu iz slobodnog udarca, a Jamak pogađa za vodstvo Čelika i, ispostavit će se, tri boda.

Do kraja susreta Zrinjski je svim silama pokušao stići do boda, ali nije u tome uspio.

U posljednjoj od četiri minute nadoknade veliku šansu imao je Filipović koji je izašao sam jedan na jedan sa Ružićem, ali mu je golman Čelika sjajno odbranio.

Čelik sada na kontu ima šest bodova, isto koliko ima i Zrinjski.

U srijedu će Čelik gostovati kod Radnika u Bijeljini, dok je Zrinjski zbog evropskog duela protiv Ludogoreca slobodan, te će meč protiv Zvijezde 09 odigrati u narednom slobodnom terminu.