Liga za opstanak
114

Čelik savladao Mladost i nastavio veliku seriju bez poraza

Piše: E. B.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Čelika savladali su mladost u Zenici rezultatom 2:1 i na taj način ostali u utrci za opstanak u Premijer ligi BiH.

Čelik je poveo u 14. minuti susreta. Bevab je ubacio s lijeve strane, a Anđušić pored čak pet igrača gostiju prima loptu na prsa, namješta se i neometan pogađa Bukvićevu mrežu za 1:0.

Gosti su izjednačili samo šest minuta kasnije. Tandina je šutirao sa 25 metara a lopta kroz Dujkovićeve ruke ulazi u mrežu za 1:1.

Nakon pola sata igre pokušao je Đelmić udarcem sa 20 metara, ali golman gostiju Bukvić brani, a veliki zicer za vodstvo Zeničana propustio je Nikolić u posljednjoj minuti prvog poluvremena kada je neometan sa peterca šutirao pored gola.

Čelik je u drugom poluvremenu krenuo po drugi pogodak, a nakon promašaja Đelmića i Šišića u 54. i 57. minuti do njega su došli u 58. minuti susreta.

Čelik je ubacio sa desne strane, Nikolić je primio loptu i oslobodio se kapitena gostiju Isakovića kao protiv kakvog kadeta, te je iz okreta pogodio za 2:1.

Do kraja meča Čelik je pokušao stići još do kojeg pogotka protiv indisponiranih gostiju, ali put do Bukvićeve mreže treći put nisu uspjeli pronaći Đelmić i Anđušić.

Čeliku je ovo bio peti uzastopni meč bez poraza i Zeničani će do kraja prvenstva voditi veliku borbu za opstanak sa Slobodom i GOŠK-om.

Tabela: