Nogomet
3

Čelik pred gostovanje kod Krupe: Očekuje nas teška utakmica sa izuzetno kvalitetnom ekipom

Piše: E. M.
Nedim Jusufbegović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika u narednom kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovat će kod ekipe Krupe. Izabranike Nedima Jusufbegovića očekuje veoma teška utakmica u gostima protiv ekipe koja se nalazi u puno boljoj poziciji nego zenički premijerligaš.

Šef stručnog štaba NK Čelik Nedim Jusufbegović na današnjoj konferenciji za medije je kazao da njegovu ekipu očekuje teška utakmica te da je Krupa izuzetno kvalitetna ekipa.

"Brzi su u igri prema naprijed, dobro kontrolišu loptu i dobri su u igri jedan na jedan. Oni su za razliku od nas rasterećeni psihološkog pritiska, a na njihovom terenu malo ko je odnosio bodove. Zasluženo se nalaze na tabeli gdje i jesu, ali i mi smo dobri, znamo svoj put i na gostovanje idemo u pozitivnoj atmosferi", izjavio je Jusufbegović.

U utakmici protiv Krupe upitan je nastup Šišića i Sadikovića, Brković će biti odsutan narednih deset do dvanaest dana, a i nastup Stokića je još pod upitnikom.

Kapiten NK Čelik Emir Jusić u obraćanju novinarima je kazao kako im u prilog ne ide podloga na kojoj igra Krupa, ali da će dati sve od sebe da u Zenicu donesu tri boda.

"Oni jedini u ligi igraju na plastici, ali i mi treniramo na Kamberovića Polju na plastičnom terenu kako bi se što bolje prilagodili. Međutim, ovo nam nije alibi, svi u svlačionici razmišljamo o tri boda i dat ćemo svoj maksimum u utakmici", poručio je Jusić.