Iznos od 38.523,23 KM
30

Čelik pozvan u NS BiH da za licencu objasni dug prema Denijalu Rizvanoviću

FENA
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Nogometni klub Čelik, koji na Prvostepenoj komisiji za licenciranje Nogometnog Bosne i Hercegovine 3. maja nije dobio licencu za takmičenje naredne sezone u elitnom razredu bh. nogometa, vjerovatno će za izlazak pred Drugostepenu komisiju morati isplatiti i dug za bivšeg igrača Denijala Rizvanovića u iznosu od 38.523,23 KM.

Klub se i zvanično očitovao o tome te ustvrdio kako se radi o još jednoj tužbi i presudi, a koje su, kako se ističe, nestale neradom prethodnih klupskih uprava.

"Ovo je još jedan slučaj koji je sklonjen i nije ušao u reviziju kluba", piše u tom saopćenju, u kojem se ističe kako je time prevaren i investitor Aydin Oglun, a koji je prilikom ulaska u klub najavio da ga ne zanimaju stari dugovi te da ih treba isplatiti iz prihoda iz tekućeg poslovanja.

"Ne znam šta će biti. Sutra imamo sastanak u Savezu" kazao je u kratkom telefonskom razgovoru za Fenu generalni direktor Čelika Ismet Đugum, koji nije želi komentarisati i objasniti novonastalu situaciju.

Naime, Rizvanovićeva advokatica Amira Trajanovska uputila je 5. maja ove godine na adresu N/FSBiH zahtjev za isplatu spomenutog iznosa iz pravosnažne sudske presude Općinskog suda Zenica od 16. januara 2016. godine, na iznos od 8.133,84 KM glavnice te sudske troškove u iznosu od 720 KM, odnosno ukupno 9.573,94 KM.