Administrativna greška
487

Čelik poručio Sarajevu: Upit za korištenje Bilinog Polja poslali ste na pogrešnu adresu

N. K.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Nogometni klub Čelik oglasio se danas saopštenjem u kojem su poručili kako je Fudbalski klub Sarajevo upit za korištenje stadiona Bilino Polje poslao na pogrešnu adresu.
Naime, Grad Zenica je NK Čelik dao stadion na korištenje u periodu od deset godina, kako je portal Klix.ba i ranije pisao.

"Usmeno smo obavijestili FK Sarajevo da su zahtjev za korištenje stadiona Bilino Polje trebali poslati na adresu NK Čelik, ulica Kulina Baba bb, a ne kako je učinjeno na adresu Grada Zenice. Naime, Grad Zenica jeste vlasnik stadiona, ali u narednih deset godina NK Čelik raspolaže stadionom Bilino Polje osim u slučaju odigravanja utakmica reprezentacije Bosne i Hercegovine kako je regulisano ugovorom. Podsjećamo, FK Sarajevo je za odigravanje domaće utakmice trećeg pretkola Evropske lige poslao upite FK Željezničar i Gradu Zenica za dostavljanje ponude o korištenju stadiona Grbavica i Bilino polje, kao i informacija o kapacitetu i tehničkim pojedinostima", poručili su iz zeničkog kluba.

Podsjetimo, Bordo klub utakmicu trećeg pretkola Evropske lige koja je na rasporedu 8. augusta ne može igrati na svom terenu jer stadion "Asim Ferhatović Hase" ne ispunjava uslove pa su poslali upite za stadione Grbavica i Bilino Polje.

Iz tima s Koševa su od FK Željezničar i Grada Zenice zatražili ponude s navedenom cijenom za korištenje stadiona u period od jednog do tri dana te sada čekaju odgovor.

Ipak, čelnici Bordo tima neće imati još puno vremena za rješavanje dileme budući da je krajnji rok za prijavu stadiona UEFA-i u ponedjeljak.