Nogomet
0

"Čelik" oslabljen protiv "Slavije"

FENA
Uoči sutrašnjeg početka proljetnog dijela sezone u nogometnoj Premijer ligi BiH, Boris Gavran, šef stručnog štaba Čelika danas je na pres konferenciji održanoj u klupskim prostorijama izjavio kako očekuje da će zenički premijerligaš sezonu završiti u sredini tabele i nastupom u finalu Kupa BiH.

"U polufinalu Kupa BiH za protivnika smo dobili najtežeg mogućeg rivala. Široki Brijeg je bodovno zaostao u prvenstvu i kroz Kup BiH traži priliku za novi nastup u Evropi. Ipak, vjerujem da Čelik koji je odlično pripremljen i ima kvalitetan igrački kadar, može izboriti plasman u finale, pa i doći do svog trećeg Kupa BiH", kazao je Boris Gavran, šef stručnog štaba Čelika.

Uoči nedjeljnog gostovanja kod Slavije, trener Zeničana optimista je i vjeruje da njegov tim iako će biti lišen usluga trojice standardnih igrača: Mahmutovića, Paškalja i Radojičića, može ostati neporažen.

"Slavija je ove sezone kod kuće dobila sve mečeve, međutim vjerujem da imamo realne šanse da napadačkom igrom dođemo do jednog boda", izjavio je Gavran.