Gužva i loš teren
19

Čelik odustao od odlaska u Međugorje i sve će treninge odraditi u Zenici

FENA
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Velika gužva u hotelu i činjenica da glavni teren nije u dobrom stanju, bila je motiv Čeliku da otkaže rezervaciju i odlazak na mini-pripreme u Međugorje, kazao je trener Zeničana Cihat Arslan, koji se u srijedu navečer iz Turske vratio u Zenicu te danas održao i prvi trening nakon pobjede u Tuzli protiv Slobode rezultatom 1:0.

"Sve treninge ćemo odraditi u svom gradu i na našim terenima. Na pripreme sam želio otići da bi ekipa bila zajedno, da bili pod kontrolom i da bismo radili dva treninga dnevno. Ali, prelazimo na drugi plan. Opet ćemo raditi dva puta dnevno, a danas ćemo znati gdje će igrači imati odmor između dva treninga, dok će samo navečer ići kućama" najavljuje Arslan.

Zbog lakših povreda, posebno su danas trenirali Nermin Jamak, Sanjin Lelić, Dušan Hadžić i Luka Miletić, ali svi oni bi, kao i Anel Dedić koji zbog povrede nije igrao protiv Slobode, trebali biti spremni do narednog meča, koji će u nedjelju, 31. marta na Bilinom polju igrati protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

"Krenuli smo dobro, ali ako ne nastavimo sa dobrim radom neće biti dobro. Ova reprezentativna pauza je korisna za ekipe koje su slabo startale, a za ekipe koje su dobro, kao što je i naša, pauza nije dobra. Međutim, ne smijemo dozvoliti da izgubimo motivaciju koju ima naša ekipa. Na to ćemo i obratiti pažnju tokom pauze",, kaže Arslan.

Čelik je i jesenji dio prvenstva započeo dobro te ubilježio domaće pobjede protiv Željezničara i Zrinjskog i remi protiv Sarajeva.

"Gledao sam utakmicu Mladosti na gostovanju kod Željezničara. Naš naredni protivnik u gostima igra puno bolje, zato moramo biti vrlo oprezni. Ali, mi znamo našu snagu i to ćemo nastojati pokazati i na terenu. Međutim, i protivnik ima svoje planove pa se mora imati respekta. Moramo ih vrlo ozbiljno shvatiti, jer su vrlo ozbiljna ekipa" smatra Arslan, koji želi, kako kaže, ponovo pobijediti za svoje navijače.

Arslan ističe kako su osvojenih 10 bodova iz četiri meča zadovoljavajući, da su praktično time riješili i brige oko opstanka, ali da to uvijek nije dobro za ekipu.

"Ovo što je prošlo, bio je uspješan period, koji moramo staviti po strani. Moramo nastaviti nadogradnju tog uspjeha. Ne bi bilo dobro da kažemo da je ovo dovoljno", ističe Arslan.

Iskusni veznjak Jamak, koji trenira po posebnom programu, napominje kako su oni i jesenas pokazali da su ozbiljan tim, koji su pojačanjima tokom zimske pauze te promjenom na klupi i dolaskom trenera Arslana, samo dodatno i ojačali.

"Uvele su se i neke druge promjene. Radimo jako dobro i mi nismo iznenađeni što igramo dobro i što imamo ovoliko bodova. Mislim da smo u sve četiri utakmice pokazali da smo kvalitetna ekipa i da smo sve ekipe i nadigrali", smatra Jamak, koji dodaje kako ne želi kalkulisati da li će na kraju izboriti i izlazak na euro-scenu.

"Ova ekipa je čvrsto na zemlji. Ne razmišljamo o izlasku u Evropi, ali ćemo igrati i pokušati osvojiti što više bodova", kaže Jamak.

Ističe kako je Mladost njihov veliki dužnik, jer ih je jesenas na Bilinom polju porazila s 0:3.

"Mislim da će biti jako dobra utakmica, a nakon naših dobrih rezultata, vjerujem da će biti pun stadion. Mladost je dobra i kvalitetna ekipa, koja je također kandidat za izlazak u Evropu", napominje Jamak.

Zbog gostovanja reprezentacije u Zenici, gdje će Zmajevi u utorak igrati i kvalifikacijsku utakmicu za Euro protiv Grčke, Čelik će do tada sve treninge raditi na Stadionu Kamberovića polje.