Nogomet
0

Čelik neće produžiti saradnju sa Bloudekom

Sarajevo-x.com
Upravni odbor NK Čelik Zenica na sjednici koja je održana u petak, nije prihvatio izjveštaj o radu u minulih pet mjeseci, kojeg je na razmatranje ponudio dosadašnji šef stručnog štaba Marin Bloudek.

Ocjenjeno je da rezultati koji su ostvareni u drugom dijelu proteklog prvenstva nisu zadovoljavajući, odnosno da većina preuzetih obaveza od strane Bloudeka nije ispoštovana. Upravni odbor NK Čelik zbog toga je i donio odluku da ne ponudi novi ugovor o saradnji treneru Marinu Bluodeku. Na sjednici je imenovana komisija koja će do sredine naredne sedmice Upravnom odboru predložiti novog kandidata za šefa stručnog štaba. U igri za ovu poziciju je nekoliko imena, a shodno odluci Uprave ta imena neće biti objavljena do okončanja postupka izbora novog trenera.

Inače, nogometaši Čelika od juče se nalaze na odmoru koji će potrajati do 15. juna, za kada je najavljeno prvo okupljanje. Novi šef stručnog štaba tada će se očitivati o igračkom kadru, odnosno tada će biti poznato da li će i kojim igračima biti ponuđen angažman u klubu. Kada je riječ o igračima kojima ugovor sa Čelikom ističe, njihov eventualni ostanak na Bilinom polju takođe će zavisiti od mišljenja šefa stručnog štaba.