Korak naprijed za sve
3

Čelik na putu oporavka potpisao sponzorski ugovor s kompanijom Carlsberg BiH

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Kompanija Carlsberg danas je s Nogometnim klubom Čelik potpisala jednogodišnji sponzorski ugovor, a na konferenciji za novinare obratili su se Ismar Huskić, generalni sekretar NK Čelik, i direktor Carlsberg BiH Amir Tobudić.

Ovim ugovorom Carlsberg se obavezuje da će s brendom Pan podržati sportske aktivnosti zeničkog premijerligaša. Huskić je kazao da je ovo saradnja dva renomirana brenda te da je ovaj ugovor značajan za obje strane.

"Ovi pregovori su trajali nekoliko sedmica, ali su završeni na zadovoljstvo svih nas. Nadamo se da je ovo početak dugoročne saradnje, lijepe i pozitivne priče koja će svima nama donijeti uspjeh i ostvarenje ciljeva. Svjesni smo značaja Carlsberga u našoj zemlji i brenda Pan. Značajni su u svijetu, rast bilježe iz dana u dan", kazao je Huskić.

Dodao je da je ovaj projekt od velikog značaja za Čelik, navijače i populaciju u ovom gradu.

“Brend Pan je jedan od velikih brendova u BiH, i ne samo u BiH, već cijelom Balkanu. Situacija u Zenici je pozitivna kada je riječ o određenim promjenama u NK Čelik. Svjesni smo da je klub imao lijepe promjene i ova saradnja s Carlsbergom će doprinijeti našim rezultatima i poslovanju", dodao je Huskić. Na kraju je iskazao nadu da će se saradnja produžiti i u budućnosti.

Carlsberg dosta ulaže u razvoj lokalnih zajednica i kao društvena kompanija to je dokazao u više navrata. U izjavi medijima Tobudić je kazao da je Čelik prvi fudbalski klub s kojim je napravljena saradnja u BiH.

"Carlsberg je jedina komercijalna fondacija. Od 1876. baštini i gleda da vrati dio svog profita u umjetnost, nauku, kulturu, sport i razvoj društva. U Tuzli podržavamo Slobodu, a Čelik je prvi fudbalski klub s kojim smo napravili saradnju. Međutim, partneri smo s Liverpoolom već 25 godina. Mislimo da ovaj grad i klub zaslužuju našu pažnju, a same promjene u Čeliku su dobra prilika da ostvarimo ovu saradnju", izjavio je Tobudić te dodao:

"Hvala vam na povjerenju i siguran sam da ćemo podići nivo fudbala koji Čelik igra i da ćete završiti u gornjem dijelu tabele".

Ugovor obuhvata i podršku Omladinskoj školi fudbala Čelik.

Huskić je prokomentarisao i narednu utakmicu Čelika protiv Slobode na Bilinom Polju te dodao da će to biti veliki derbi.

"Rivalitet postoji, teško je nositi dresove oba kluba i vjerujemo da će ovo biti dobar derbi 20. kola. Poslije duge pauze stručni štab s menadžmentom kluba svakodnevno radi na dovođenju određenih pojačanja. Nadamo se da smo kvalitetno odradili pripreme i da će subotnji meč biti istinski spektakl u Zenici", izjavio je Huskić.

Nakon izjava uslijedilo je potpisivanje ugovora kojim je ozvaničena saradnja Carlsberga BiH i kompanije NK Čelik. Svi navijači će u 20 kafića od 1. marta imati priliku osvojiti navijačke dresove, a svakog 1. u mjesecu kafići će izvlačiti sretne dobitnike.