Premijer liga BiH
54

Čelik na krilima Harisa Dilavera pobijedio Slobodu na Bilinom Polju

Piše: K. H.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Ekipa Čelika pobijedila je Slobodu u meču 20. kola Premijer lige BiH u nogometu rezultatom 2:1.

Nakon dosta lošeg otvaranja utakmice i s jedne i s druge strane te igre s puno grešaka, Čelik je u 28. minuti stigao u vodstvo. Dedić je prošao po lijevoj strani, uputio je dobar prizemni centaršut u kazneni prostor Slobode, a na pravom mjestu bio je Haris Dilaver koji pogađa za 1:0 i vodstvo Crno-crvenih iz Zenice.

Dilaver je samo četiri minute nakon toga mogao postići i drugi pogodak, ali je šutirao pored gola, a pred kraj prvog poluvremena napadač Čelika postigao je svoj drugi pogodak te je Čelik na pauzu odveo s velikom prednošću.

Odmah na početku drugog poluvremena Said Husejinović postiže fantastičan pogodak s nekih 25 metara i činilo se da će Sloboda u drugom poluvremenu pokazati drugo lice, no nakon individualne majstorije bivšeg igrača Sarajeva Tuzlaci nisu uradili gotovo ništa i na kraju su doživjeli poraz.

S ovom pobjedom, Čelik se popeo na sedmo mjesto sa 24 osvojena boda, četiri manje od Slobode koja je trenutno na šestoj poziciji. U narednom kolu Čelik gostuje kod Tuzla Cityja, dok će Sloboda u goste kod GOŠK-a.