Nogomet
10

Čelik na Grbavicu dolazi bez bijele zastave

Piše: E. Mehić
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Ekipa Čelika će sutra u okviru 23. kola BHT Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine gostovati aktuelnom prvaku Željezničaru, a iz stručnog štaba crno-crvenih nadaju se povoljnom rezultatu.

Šef stručnog štaba NK Čelik Vlado Jagodić u razgovoru za Klix.ba je istakao kako na Grbavicu idu sa velikim ambicijama.

"Mi u ovom dijelu prvenstva imamo visoke ambicije, a isto je i sa utakmicom protiv Željezničara. Željezničar je prava ekipa koju vodi veoma kvalitetan trener Amar Osim, a to nama predstavlja izazov i motiv da ne idemo sa bijelom zastavicom u Sarajevo", kazao je Jagodić.

Trener Željezničara Amar Osim u proteklom periodu imao je dosta igrača koji su bili van pogona, a Jagodić se nada da će upravo to možda biti njihova prednost na Grbavici.

"Naša prednost bi mogla biti to što Željezničar u posljednje vrijeme ima dosta problema i vjerujemo da ćemo imati šta pokazati, uostalom, imamo pravo da se nadamo. Sa pravim igračima i načinom igre mi ćemo pokušati iskoristiti slabosti Željezničara", dodaje Jagodić.

Problemi sa igračkim kadrom prate i Jagodića, kojem zbog kartona neće nastupiti Anid Travančić, dok je Maletić od ranije povrijeđen, a zbog povreda iz prethodnog kola upitan je i nastup Stajića i Mešanovića.

"Istina je, ne znam hoće li moji povrijeđeni igrači igrati, ali ja se ne bojim dati šansu mlađim igračima, koji se žele dokazati. Ovo je mlada ekipa koja zna šta želi, ja ne želim prijetiti Željezničaru, ali sam siguran da će pamtiti Čelik nakon 90 minuta odigranih na Grbavici", zaključio je šef stručnog štaba NK Čelik Vlado Jagodić.