Liga za opstanak
166

Čelik izbacio Vitez iz Premijer lige i zadržao šanse za opstanak u društvu najboljih

Piše: K. H.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Ekipa Čelika savladala je Vitez u susretu 26. kola Premijer lige BiH rezultatom 4:0 čime su zadržali šanse za opstanak u društvu najbolji, dok je Vitez s druge strane od danas i zvanično putnik u niži rang.

Čeliku je prije ovog kola bila prijeko potrebna pobjeda, a nakon nešto opreznijeg početka utakmice, crno-crveni su prvu priliku pretvorili u pogodak. Đelmić je šutirao, lopta pogađa jednog igrača Viteza na putu prema golu, a na pravom mjestu bio je Stevo Nikolić koji rutinski pogađa za 1:0.

Vitez je u 33. minuti prvi put zaprijetio preko Hadžanovića, no šutirao je preko gola, a u samom finišu prvog poluvremena Čelik je postigao i drugi gol. Grešku odbrane Viteza iskoristio je Nemanja Anđušić te se na poluvrijeme otišlo s prednošću Zeničana od 2:0.

Na početku drugog poluvremena, tačnije u 53. minuti, odlučeno je pitanje pobjednika ovog meča. Nikolić je lijepo probio po lijevoj strani, a njegov precizan centaršut u pogodak pretvara Okolija koji postiže prvi gol u dresu Čelika.

Nakon trećeg gola Čelika, tempo igre je znatno opao i gosti su mirno privodili meč kraju, a na početku sudijske nadoknade Stevo Nikolić postigao je svoj drugi, a za crno-crvene četvrti pogodak za konačnih 4:0.

Nakon 26 odigranih utakmica u Premijer ligi, Čelik se nalazi na pretposljednjoj poziciji sa 21 osvojenim bodom, šest manje od Slobode koja je prva iznad zone ispadanja, dok se Vitez ovim porazom i zvanično oprostio od Premijer lige.

Tabela: