Nastavak saradnje
0

Čelik i Carlsberg BH potpisali jednogodišnji ugovor o saradnji: Tu smo za klubove s tradicijom

E. M.
Nogometni klub Čelik danas je s kompanijom Carlsberg potpisao novi ugovor o saradnji čime je nastavljena podrška crno-crvenom klubu s Bilinog Polja.

Potpisivanju ugovora u Zenici prisustvovali su Amir Tobudić direktor Carlsberga BH, te generalni direktor Murat Daldik. Daldik je na početku konferencije kazao da je ne samo za Bosnu i Hercegovinu, već cijeli prostor regije, bitno sarađivati s dobrim kompanijama.

“Ponosni smo što radimo s ovom firmom s kojom rade i drugi klubovi. Vidimo da zajedno svojim radom sve svjetske klubove vode ka boljitku i napretku. Nema potrebe mnogo pričati o Carlsbergu jer su poznati u cijelom svijetu, a uspostaviti ovu saradnju je za nas ponos”, izjavio je Daldik.

Tobudić je kazao kako nisu uvijek tu za klubove koji su prvi na tabeli već i za one koji imaju tradiciju, dobre navijače.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

“Hvala vam što ste se odlučili produžiti ugovor s Čelikom. Bio sam ovdje prije godinu dana i želim se zahvaliti novoj upravi kluba. Siguran sam da će ovaj ugovor koji je na godinu dana doprinijeti da Čelik bude što bolje plasiran u Premijer ligi BiH i da se bori za Evropu. Carlsberg BH kao dio Carlsberg grupacije, treće pivarske industrije na svijetu, ulaže u razvoj sporta, umjetnosti i nauke. Prepoznali smo prošle godine Čelik i mislim da je ovo bio pravi momenat da uradimo nešto za ovaj klub i uvijek smo tu za klubove koji nisu na prvom mjestu. Tu smo da pomognemo klubovima koji imaju tradiciju, jako dobre navijače”, izjavio je Tobudić.

Carlsberg je već 22 godine partner FC Liverpool, a Tobudić je izrazio nadu da će Čelik s novom upravom i igračima biti u prilici da igra za vrh tabele.