Važan susret
17

Čelik i bez novopridošlih stranaca u Ugljeviku traži treću gostujuću pobjedu

FENA
Nakon poraza u derbiju 4. kola Premijer lige na Bilinom Polju od Željezničara (2:0), nogometaši Čelika sutra će u okviru 5. kola u Ugljeviku gostovati kod posljednjeplasirane Zvijezde 09.

Čelik je sa sedam bodova sada peti na tablici, uz gol-razliku 3:3, dok je Zvijezda 09 u protekla četiti kola osvojila samo jedan bod te postigla dva i primila sedam golova.

"Prošle smo sedmice izgubili kod kuće od Želje, ali nije to rezultat koji smo po igri bili zaslužili. Ali, tu utakmicu moramo zaboraviti i već smo je zaboravili", kaže trener Čelika Hasan Ozer, koji je dodao kako već danas idu na put.

"U ekipi nema nikakvih promjena. Do sada nismo izgubili u gostima, imamo dvije pobjede, a pokušat ćemo pobijediti i na ovoj utakmici. Mislim da smo dobra ekipa, da dobro i igramo, ali da trebamo malo poboljšati završnicu", smatra Ozer, koji napominje kako će ovo biti teško gostovanje za njegov tim. Pogotovo što, kako ističe, domaćin ima samo jedan bod.

"Nijedna utakmica nije lagana. U protekle smo četiti utakmice vidjeli koliko je liga teška, ali kako vrijeme odmiče bit će sve teže", upozorava Ozer.

Ozer ističe kako neće biti promjena u sastavu. Ekipi se, uz Gambijca Faoluya Keitu (20 godina) iz senegalskog kluba ASC Ndiambour u Lougu, koji je stigao prije 10-ak dana, sada priključio još jedan veznjak, Armel Bradji Dakouri (29) iz Obale Bjelokosti. Dakouri je prošle sezone igrao za makedonski Skhupi.

"Počeli su s nama trenirati, ali još nisu potpuno spremni. Imamo 27 igrača, dobra je konkurencija, a igrat će oni koji su najbolji. Ime nije važno, samo ko se iskaže na treningu", ističe Ozer, koji dodaje kako je težak izbor, jer može računati na samo 18 igrača.

U suprotnom smjeru na posudbu je ove sedmice otišao Nermin Hajdarević, koji se do sada nije uspio nametnuti za nastupe u Čeliku. Ljetos je i napadač Čelika Marin Jurina otišao na posudbu u Skhupi.