Nogomet
0

Čelik dočekuje Široki Brijeg: Želimo ostati neporaženi

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Nogometaši Čelika će u okviru 7. kola BH Telecom Premijer nogometne lige na Bilinom Polju ugostiti ekipu Širokog Brijega koja u ovoj sezoni ima za cilj plasman u evropska takmičenja. Međutim, i ambicije Zeničana su plasman u vrh tabele.

Trener Čelika Elvedin Beganović je kazao kako je ekipa ispunila zadatke na mini pripremama na Zlatiboru, koje su obavili tokom reprezentativne pauze.

"Pauzu od desetak dana smo iskoristili za turnir u Busovači, a zatim za mini pripremama na Zlatiboru kako bismo spremno dočekali protivnike. Gore smo imali nekih manjih nezgoda, nećemo moći računati na neke igrače, ali više informaicja ćemo imat nakon poslijepodnevnog treninga. Mislim da je ekipa svjesna utakmice, ovo je još jedna derbi utakmica sa Širokim, a oni uvijek imaju ambicije za Evopu. Mi želimo ostati neporaženi u ovoj utakmici i nadamo se ostvarenju naših ambicija", izjavio je Beganović.

Kapiten Čelika Adi Adilović je kazao da ekipu Širokog Brijega dovoljno poznaju i da u sutrašnjem meču neće moći biti tajni.

"Sutra igramo s ekipom Širokog Brijega s kojom igramo već godinama i dovoljno se poznajemo. Smatram da u ovom meču neće biti nekih tajni, a mi ako budemo na svom nivou možemo nastaviti dobre rezultate koje smo napravili u proteklih šest kola, izjavio je Adilović te dodao:

"Imamo neke poteškoće s ekipom, ali bez obzira na to koji igrač bude sutra odsustvovao, mi ćemo morati igrati i tako ćemo se postaviti. Mi svi u svlačionici priželjkujemo da nakon sutrašnje utakmice budemo bliže vrhu tablete među prvih pet ekipa".

Beganović je na kraju dodao da Široki Brijeg ima opasne igrače, ali da su isprobali sve taktike i da spremno dočekuju protivnika.

Utakmica Čelika i Širokog Brijega na rasporedu je za sutra od 16:30 sati na stadionu Bilino Polje.