Duel starih rivala
32

Čelik dočekuje Sarajevo: Respektujemo ih, ali očekujemo istinski derbi

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Nogometaši Čelika u sklopu šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju će ugostiti ekipu Sarajeva, a u zeničkom klubu očekuju istinski derbi.

Armin Duvnjak, šef stručnog štaba Čelika, je kazao da ih očekuje dobra utakmica dva velika rivala, ali i da igrači jedva čekaju susret.

"Bez obzira na sve to, moramo zaboraviti prethodni meč i okrenuli smo se odmah sutradan utakmici Kupa protiv FK Sarajevo. Sigurno je ovo jedna od najboljih ekipa u našoj državi koju vodi moj bivši saigrač Feđa Dudić. U većini utakmica su bili bolji protivnik, ali ih nije služio rezultat. Želim im sve najbolje, ali tek iza sutrašnje utakmice", kazao je Duvnjak te dodao:

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Smatram da ćemo se i mi sutra pitati nešto na terenu. Vjerujem u svoje momke i mislim da je u ovoj Kup utakmici sve moguće. Imamo dobru energiju, vidi se na treninzima da momci jedva čekaju sutrašnju utakmicu i sigurno je da ćemo biti motivisani i mudri, mirne glave, da ne bismo izgorili u želji da savladamo protivnika."

Uvjeren je da će njegovi izabranici pokazati svoju želju na terenu da će biti i rizika na terenu. Pozvao je i navijače da daju podršku crno-crvenom timu koji će posljednji atom snage ostaviti na terenu.

Istakao je da mu je drago što Feđa respektuje NK Čelik i što u sutrašnju utakmicu izlazi s najjačim sastavom.

Kapiten Aladin Iskaović je kazao da u Ilijašu nisu iskoristili neke prilike te da ih je protivnik kaznio, ali da je vrijeme za FK Sarajevo.

"Potajno smo se nadali jednom ovakvom protivniku. Momci su svjesni za koji grb igraju, siguran sam da će ostaviti srce na terenu. Respektujemo ih, ali daćemo 120 posto za dobar rezultat. Drago mi je da je Čelik ponovo tema broj 1 u gradu i medijima", kazao je Isaković te je i on pozvao navijače da daju podršku.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Direktor NK Čelik Emir Čerim smatra da je ovo nagrada za navijače koji su se izborili da klub opstane, a zatim i upravu i igrače koji su igrali po livadama i šumama.

"Euforija koja se osjeti u gradu, dugo se nije osjetila. Pustili smo u prodaju 2.000 ulaznica za sjevernu tribinu. Nadam se da će doći i pomoći nam da napravimo istinski derbi jer sam siguran da je ovo jedan od top tri derbija od postojanja takmičenja", kazao je Čerim.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Utakmica Čelika i Sarajeva se igra sutra s početkom od 18 sati na Bilinom Polju.