Derbi 2. kola
0

Čelik dočekuje Sarajevo: Oni su kao ranjeni lav, ali se ne bojimo

Piše: E. M.
Kemal Hafizović i Aldin Šišić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Kemal Hafizović i Aldin Šišić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika nakon gostovanja Borcu na Bilinom Polju će u sklopu 2. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine ugostiti ekipu Sarajeva, a šef stručnog štaba zeničkog premijerligaša Kemal Hafizović i kapiten Aldin Šišić su izjavili da problemi postoje, ali da će svi dati svoj maksimum.

Sarajevo na Bilinom Polju nije pobijedilo već 16 godina, a Zeničani se nadaju da će se ta tradicija nastaviti i nakon utakmice koja je na rasporedu u nedjelju. Hafizović je izjavio kako je Sarajevo trenutno najopasnija ekipa, ali da će pametno rasporediti snage na terenu.

"Sarajevo je sada najopasnije, to je ranjeni lav, a objektivno imaju kvalitetniji tim. Spremniji su, imali su sve, a kod nas je druga situacija. Mi moramo igrati, moramo pametno rasporediti snage koje imamo i dobro odigrati. Vjerovatno će biti mnogo gledalaca i trebat će ih zadovoljiti igrom", kazao je Hafizović.

Najveći problem za trenera zeničkog premijerligaša je nedostatak Germaina Kouadia koji još uvijek nema pravo nastupa za crno-crvene.

"Slijedi nam velka borba, ali bez Kouadia u špicu imam problem jer nemam brzog igrača. Nedostajao je u utakmici protiv Borca, a nedostajat će i u utakmici protiv Sarajeva jer ja boljeg igrača na toj poziciji nisam vidio, ali eto od svih igrača baš on nam nedostaje. Izaći ćemo na teren pa šta nam Bog da, bez obzira na njihove prednosti, mislim da će to biti uredu", dodao je Hafizović.

Podrška s tribina u utakmici protiv Sarajeva sigurno neće izostati, a Hafizović se nada da će upravo publika biti zamjena za Kouadia i da će voditi ostatak ekipe boljoj igri.

Kapiten Čelika Aldin Šišić je izjavio kako mu je čast nositi kapitensku traku bez obzira na situaciju u klubu te da u utakmici protiv Sarajeva samo maksimalnim zalaganjem mogu doći do pozitivnog rezultata.

"U ovoj utakmici će i bod biti veliki uspjeh, ali u ime igrača i svoje ime mogu obećati da ćemo dati sve od sebe, ginuti na terenu za svaku loptu, ali i hladne glave ući u utakmicu. Sarajevo ima bolji igrački kadar, ali ako se postavimo kako treba, kao u Banjoj Luci, neće imati mnogo prilike da igraju. Zaista nam treba brz igrač prema naprijed i to će se riješiti, a Sarajeva se ne bojim i oni su ranjeni, psihički su opterećeni i zbog poraza od Zrinjskog", izjavio je Šišić.

Utakmica protiv Čelika i Sarajeva na rasporedu je u nedjelju od 19:30 sati na stadionu Bilino Polje.