Buran period
8

Čelik bez Vrhovca i Perišića dočekuje Zvijezdu 09: Nakon svega želimo pobjedu

E. M.
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
Nakon burnih dešavanja na Bilinom Polju nogometaši Čelika će u narednom kolu koje je na rasporedu u subotu ugostiti Zvijezdu 09, a na današnjoj konferenciji iz crno-crvenog tabora su najavili borbu za tri boda.

U nešto pozitivnijoj i optimističnoj atmosferi obratili su se pomoćni trener Igor Jović te prvotimci Vladimir Grahovac i Haris Dilaver.

"U goste nam dolazi dobra i opasna ekipa. Za Zvijezdu 09 uopće nije mjerilo tabela već ono što pokažu na terenu. Ovo je za nas veoma važna utakmica, posebno nakon svega što se dešavalo, a za nas su bitna samo tri boda. Zbog svega i navijača želimo ta tri boda i u pozitivnoj atmosferi ući u pauzu koja predstoji", kazao je Jović te dodao da je Zvijezda 09 brza u napadu, stvara dosta šansi, ali da imaju i problem u realizaciji.

DIlaver se složio s Jovićem te dodao da su oni to pokazali u zadnje dvije utakmice.

"Imaju dobrih igrača i pojedinaca i ne zaslužuju biti na ovom mjestu na tabeli. Šef je uradio sve da nam se vrati samopouzdanje i uz podršku navijača, vjerujem da će pokazati sutra koliko se voli klub, a mi ćemo dati sve od sebe da slavimo s njima", izjavio je Dilaver.

Grahovac je izjavio kako samo uz dobar pristup mogu doći do tri gola.

"Nadam se da ćemo svi biti na nivou, a ko će postići gol to je najmanje bitno. Svi momci se dobro nose s pritiskom, a nadam se da će to sutra iznijeti i na terenu”, izjavio je Grahovac.

Čelik neće moći računati na Vedrana Vrhovca i Marka Perišića, koji su suspendovani zbog kartona.

Utakmica Čelika i Zvijezde 09 na rasporedu je u subotu u 13:30 sati.