Premiership
0

Čekićari produbili agoniju Queens Park Rangersa

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Utakmicom Queens Park Rangersa i West Hama na Loftus Roadu kompletirano je 6. kolo engleskog nogometnog prvenstva. Slavio je West Ham s 2-1 i nanio QPR-u već četvrti ovosezonski poraz.

Do prve gostujuće pobjede u sezoni Čekićari su stigli golovima Matthewa Jarvisa iz 3. i Ricarda Vaz Tea iz 35. minute. Jedini gol za QPR, koji je od 75. minute igrao bez "pocrvenjelog" Sambe Diakitea, zabio je dalekometnim udarcem "džoker" s klupe Adel Taarabt u 57. minuti. Zanimljivo, gol je postigao samo minutu nakon ulaska u igru.

Jarvis je dao gol glavom nakon asistencije Kevina Nolana na drugu stativu, dok je Vaz Te zatresao mrežu također nakon ubacivanja na dalju stativu, ovog puta nakon asistencije Jamesa Tomkinsa. Tako je portugalski krilni napadač na najbolji način proslavio 26. rođendan.

Taarabtov gol za 1-2 najljepši je potez susreta. Zabio je Marokanac malo izvan ruba kaznenog prostora u same rašlje golmana West Hama Jussija Jaaskelainena koji je ostao kao ukopan.

Ipak, to nije donijelo QPR-u ni željeni bod, što im je svojim isključenjem otežao malijski defanzivni veznjak Diakite koji je u 12 premierligaških nastupa sakupio čak dva crvena i šest žutih kartona.

West Ham je pobjedom skočio na sedmo mjesto tabele ispred Arsenala, dok je QPR Marka Hughesa na samom začelju s tek dva boda na kontu.

Premiership, 6. kolo:

QPR - West Ham 1-2 (Taarabt 57 / Jarvis 3, Vaz Te 35)

Redoslijed: 1. Chelsea 16, 2. Everton 13, 3. Manchester United 12, 4. Manchester City 12...7. West Ham 11...20. QPR 2