Marjan Mijajlović
0

"Čeka me najteži prenos u životu"

Sarajevo-x.com
Omiljeni sportski komentator u BiH Marjan Mijajlović prenosiće uživo na radiju RSG i RSG1 subotnji dvoboj između Estonije i Bosne i Hercegovine. Naime, utakmica je na programu 10. oktobra u Talinu, a pomenuti medij otkupio je prava prenosa ovog okršaja.

Iako je Marjan neizmjerno sretan zbog odlaska u ovu Baltičku zemlju, tužan je zbog smrti navijača Sarajeva, Vedrana Puljića. Evo šta je pred polazak u Estoniju izjavio za Sarajevo-x.com.

"Čeka me najteži prenos u životu, jako sam tužan zbog Vedranove smrti. Ljudski život je najdragocjeniji i siguran sam da neću biti na nivou očekivanog", kaže Mijajlović. "Sve ovo što se dešavalo posljednjih dana ostavilo je traga. Javljanje iz Taline biće mi prvi prenos jedne utakmice za radio u punom kapacitetu, odnosno svih 90 minuta. Do sada je to bilo nekih 45-50 minuta, ostalo su pokrivale reklame i muzički predah."

Na pitanje šta očekuje od ove važne utakmice, Marjan kaže: "Očekujem pobjedu, jer smo mnogo kvalitetniji od našeg suparnika.U prilog ovoj tvrdnji ide podatak da smo u Zenici slavili 7-0. Odmah nakon ovog dvoboja vraćam se u Sarajevo i obavezama koje me vežu za RK Bosna BH GAS."