Prvi čovjek UEFA-e
20

Čeferin potvrdio zvaničnu posjetu NSBiH, prijem i u Predsjedništvu i Vijeću ministara

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Aleksander Čeferin potvrdio je prvu zvaničnu posjetu Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine za srijedu, 29. novembar 2017. godine.

Povodom dolaska uglednog gosta u posjetu NS/FS BiH, što je portal Klix.ba najavio ranije, predviđena je svečana večera za Predsjednika UEFA i njegove najbliže saradnike. Ovom prilikom predviđen je dolazak predsjednika nacionalnih asocijacija iz regije (HNS, FS Srbije, FS Crne Gore, NZ Slovenije i FS Makedonije), koji će biti gosti Saveza.

Drugog dana posjete, gosp. Aleksander Čeferin će posjetiti sjedište NS/FS BIH, a nakon toga planiran je prijem u Predsjedništvu BiH i Vijeću ministara BiH. Tim povodom su predviđeni razgovori na temu trenutne situacije i budućnosti nogometa u BiH. Nakon toga će biti organizovana konferencija za medije na sarajevskom aerodromu „Butmir“, poslije koje će delegacija UEFA otputovati u Moskvu na žrijebanje grupa za Svjetsko prvenstvu 2018. godine u Rusiji.

Poznato je da nakon prošlogodišnjeg izbora aktuelnog rukovodstva NSBiH, UEFA daje još snažniju i kvalitetniju podršku Savezu. To se očituje kroz brojne razvojne projekte, kao i konkretnim programom finansijske pomoći NSBiH. Ova podrška je još intenzivnija i izraženija nakon izbora Aleksandera Čeferina na funkciju Predsjednika UEFA u septembru 2016. godine.To se svakodnevno potvrđuje kroz konkretne oblike saradnje, čime se bitno ojačava pozicija NSBiH u evropskoj nogometnoj porodici.

Na putu ostvarenja svoje prosperitetne misije i realizacije strateških ciljeva, NSBiH u punom kapacitetu može i u budućnosti računati na korištenje sredstava iz UEFA fondova.

Aktivnom saradnjom sa državnim institucijama u Bosni i Hercegovini stvara se realan preduslov za potpunom i efikasnom realizacijom projekata UEFA koji pomažu razvoju sporta, prvenstveno nogometa u Bosni i Hercegovini.