Pohvalio Laportu
8

Čeferin otkrio zašto ga je Barcelona najmanje razočarala od svih timova iz Superlige

K. H.
Aleksander Čeferin (Foto: EPA-EFE)
Aleksander Čeferin (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin je u intervjuu za strane medije podržao politiku čelnog čovjeka Barcelone Joana Laporte rekavši kako ga je ovaj katalonski klub najmanje razočarao od 12 evropskih timova koji su prvobitno osnovali Superligu.
Čeferin je rekao da su ga svi klubovi razočarali do neke mjere, no da je situacija s Barcelonom drugačija, odnosno da je ovaj klub napravio izuzetan potez što je za konačno pristupanje Superligi tražio dozvolu Skupštine kluba, odnosno navijača.

Također je rekao da razumije odluku Barcelone da se usljed velike finansijske krize i duga koji iznosi više od milijardu eura odluči na ovaj potez, no da je na kraju Laporta pokazao koliko je mudar i koliko racionalno donosi odluke.

"Svi su me razočarali do neke mjere, ali moram reći, Barcelona možda i najmanje. Laporta je na poziciju predsjednika kluba izabran nedavno i razgovarao sam s njim dva ili tri puta, bio je pod ogromnim pritiskom zbog loše finansijske situacije koja ga je dočekala u klubu", rekao je Čeferin pa nastavio:

[TWITTER]1384982567594639363[/TWITTER]

"To nije njegova krivica i očito je bio pod velikim pritiskom da pronađe novac. Ipak, kao lukavi pregovarač osigurao je način da Barcelona iz tog projekta izađe ako navijači budu protiv."

Podsjećamo, Real Madrid je uz Barcelonu i Juventus ostao jedini klub koji nije "zvanično" napustio projekt Superlige, a od pokretanja ove ideje katalonski klub se nije oglašavao u javnosti i španski mediji su već ranije pisali o tome.

Također su naveli Laportu kao glavnog pokretača ideje da se katalonski klub ne oglašava javno po pitanju Superlige, što je na kraju bila još jedna ispravna odluka.