Ne može protegnuti ruku
2

Čech sljedećeg ljeta mora na operaciju lakta

Totalsport
Petr Čech
Petr Čech
Petr Čech, 30-godišnji golman Chelseaja i češke nogometne reprezentacije, morat će sljedećeg ljeta na operaciju lakta, obznanio je doktor češke reprezentacije Petr Krejči.

"Pretrage su pokazale malo okoštavanja u laktu, pa u Chelseaju planiraju operaciju po završetku ove sezone. U Chelsaju su nas zamolili ukoliko možemo poštedjeti našeg golmana prijateljskih utakmica. Naš izbornik Michal Bilek odlučio je udovoljiti njihovoj želji, jer želimo gajiti dobre odnose sa Chelseajem", izjavio je Krejči, te pojasnio o kakvim se problemima radi.

"Petr ne može protegnuti ruku kako treba. Ponekad ga boli kada isteže lakat. Nema razloga za neku veliku zabrinutost. U osnovi ništa ne može pogoršati situaciju, osim ukoliko intenzitet boli bude puno veći, ili ako Petrov lakat bude blokiran na neki način. Tada bi bila potrebna hitna operacija", rekao je Krejči u izjavi za češku agenciju CTK.

Čech je s kapitenskom trakom predvodio svoju reprezentaciju u subotu na gostovanju kod Danske (0-0), na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali će zbog spomenutog dogovora propustiti prijateljsku utakmicu protiv Finske u utorak.