Opet na golu
20

Čech promijenio sport, započeo novu karijeru pa oduševljeno poručio: Bolje je od Lige prvaka

K. H.
Petr Čech kao hokejaški golman (Foto: PA)
Petr Čech kao hokejaški golman (Foto: PA)
Proslavljeni golman Chelseaja i Arsenala Petr Čech ispunio je svoju ambiciju iz djetinjstva i zaigrao hokej na ledu za ekipu Chelmsford Chieftainsea.

Kako je rekao, igranje hokeja na ledu mu je zabavnije od Lige prvaka, iako je riječ o golmanu koji je u svojoj karijeri osvajao titule prvaka u Engleskoj te upravo ovo najelitnije klupsko nogometno takmičenje na svijetu.

Čech je karijeru završio 2019. godine, a sada je potpisao prvi hokejaški ugovor, nakon što je prije toga trenirao s nekoliko amaterskih i NHL ekipa.

"Hokej je baš skup sport, a mi kao porodica nismo mogli priuštiti opremu i tata me odveo na nogomet. Na kraju je taj sport pobijedio. Sanjao sam da jednog dana budem na ledu sa saigračima i taj mi se san ispunio, presretan sam i ispunio sam dječački san. Ovo je zabavnije i od nogometne Lige prvaka", rekao je Čech.

Kako navode engleski mediji, Čech će do kraja sezone igrati za trenutni tim, a nije poznato kakvi su mu naredni planovi i gdje sebe vidi za nekoliko godina.

Čech je u nogometnoj karijeri u 202 utakmice sačuvao mrežu netaknutom u 15 godina karijere, od čega 11 godina s Chelseajem i četiri s Arsenalom.