Igrač Eintachta
6

Ćavar: Očekuju nas teška utakmica s Velsom, morat ćemo se maksimalno potruditi

Klix.ba
Marijan Ćavar (Foto: NSBiH)
Marijan Ćavar (Foto: NSBiH)
Igrač Eintachta iz Frankfurta Marijan Ćavar se sa mladim reprezentativcima u zeničkom Trening kampu sprema za mečeve s Velsom i Lihtenštajnom.

Mladi veznjak ističe da je ekipa u dobroj formi, ali da će utakmice biti zahtjevne.

"Već treći dan smo u Zenici i pripreme protiču u najboljem redu. Svi smo došli na okupljanje spremni i bit ćemo u dobroj kondiciji pred susrete sa Velsom i Lihtenštajnom. Bit će to teške utakmice. Iako smo u Bangoru pobijedili Vels sa 4:0, ovdje nas očekuje potpuno drugačija utakmica i morat ćemo maksimalno da se potrudimo da dođemo do tri boda", rekao je Ćavar.

U januaru je debitovao i za A reprezentaciju u susretima sa SAD-om i Meksikom.

"Velika je čast nastupiti za nacionalnu selekciju i sretan sam što sam već sada imao priliku da igram za A tim u Americi. Tamo smo se sastali sa jakim ekipama i to je bilo veliko iskustvo za sve nas. Taj poziv me motivira da nastavim da radim još jače kako bih u budućnosti ponovo imao priliku da budem dio seniorske ekipe", kaže Ćavar, koji je zimus iz Zrinjskog prešao u Eintracht te se osvrnuo i na svoj novi klub.

"Trebalo mi je malo vremena da se naviknem na rad i treninge, jer se ipak radi u drugačijim uslovima nego kod nas. Uglavnom, dobro mi ide i vjerujem da će biti još bolje. Frankfurt je lijep grad i mislim da sam došao u pravu sredinu", rekao je Ćavar.