Bh. reprezentativac
20

Ćavar nakon transfera u Eintracht: Zrinjski ostaje dio mene za cijeli život

Piše: N. K.
Marijan Ćavar (Foto: HŠK Zrinjski)
Marijan Ćavar (Foto: HŠK Zrinjski)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Marijan Ćavar danas je potpisao ugovor s njemačkim bundesligašem Eintrachtom iz Frankfurta, a od Zrinjskog se oprostio izuzetno dirljivim riječima.

"S jedne strane mi je žao što odlazim iz kluba nakon samo šest mjeseci seniorskog nogometa, ali istovremeno sam veoma sretan i ponosan što karijeru nastavljam u Eintrachtu i Bundesligi. Naravno, najveću zahvalnost dugujem Zrinjskom koji mi je vjerovao, a samim tim i omogućio ovaj transfer. Zahvalan sam svim trenerima koji su me trenirali u školi nogometa, a posebna zahvala ide Blažu Sliškoviću koji mi je dao veliku priliku u prvoj ekipi. Zrinjski ostaje dio mene za cijeli život. Ovom prilikom želim izraziti i veliku zahvalnost najboljim navijačima Ultrasima, kao i svojim saigračima koji su me prihvatili na najbolji mogući način i koji će, uvjeren sam, opet osvojiti naslov prvaka", rekao je Ćavar.

Podsjetimo, Ćavar je s Eintrachtom potpisao ugovor do 30. juna 2021. i u Frankfurtu se očekuje u februaru, budući da će biti u sastavu reprezentacije BiH krajem januara na prijateljskim utakmicama protiv SAD-a i Meksika.